Szerződéskötés menete, iratai


Hol és hogyan köthet a Céghmesterrel székhelyszolgáltatási szerződést?

A székhelyhasználati szerződés megkötése a Céghmester 1154 Budapest, Damjanich János utca 2. szám alatti központi irodájában vagy saját ügyvédje előtt történhet.

 

Székhelyszolgáltatási szerződés megkötésének menete:

  1. Abban az esetben a legegyszerűbb, ha a cégalapításban, cégmódosításban – az ügyvédi/jogi teendők kivételével – mi is közreműködünk! Ebben az esetben a preventív tanácsadás alkalmával megbeszéljük a székhelyszolgáltatással kapcsolatos dolgokat is és a cégalapítás, cégmódosítás iratainak ügyvéd előtti aláírásakor a székhelyhasználati szerződés is aláírható.
  2. Ha Ügyfelünknek a cégalapítással, illetve a cégmódosítással kapcsolatos ügyében a Céghmester semmilyen formában nem közreműködik, úgy a székhelyhasználati szerződés megkötése a következő egyszerű lépésekből áll:
  • Kiválasztani – megbeszélni akár telefonon (06-1-284-3509) is, hogy melyik irodában lesz Ügyfelünk cégének a székhelye.
  • A kiválasztott iroda címét pontosan megadni a cégalapítást, cégmódosítást intéző ügyvédnek.
  • Az elkészült, aláírt, ellenjegyzett cégiratokkal és a személyi okmányokkal kell eljönni a Céghmester megfelelő irodájába és megkötni a székhelyszolgáltatási szerződést, vagy 2013-tól lehetőség van arra, hogy a  székhelyhasználati szerződés a cégügyben eljáró ügyvéd előtt kerüljön aláírásra. Ugyanekkor kell kifizetni a székhelyszolgáltatás első esedékes díját.
  • A székhelyszolgáltatási szerződéskötés iratainak 1-1 példányát átadni az eljáró ügyvédnek (székhelyhasználati szerződés, befogadó nyilatkozatok, tulajdoni lap stb.), aki a megkapott iratokkal elindítja a Cégbíróságon a cégalapítás, illetve a cégmódosítás bejegyzését.

Extra gondos székhelyszolgáltatás iratai:

Székhelyhasználati szerződés megkötéséhez az alábbiakat kérjük:

A) Újonnan alakuló cégek esetén:

1. aktív e-mail cím megadása;
2. 12 havi székhelyszolgáltatási díj megfizetése;
3. aláírt és ellenjegyzett társasági szerződés;
4. hitelesített aláírási címpéldány vagy aláírási minta – eredeti;
5. megfelelő személyi okmányok;
6. képviselő távolléte esetén szabályos meghatalmazás fentiek mellé;

B) Bejegyzett cégek esetén:

1. aktív e-mail cím;
2. 12 havi székhelyszolgáltatási díj megfizetése;
3. a székhelyszolgáltató által lekért cégkivonat adatainak ellenőrzése;
4. hitelesített aláírási címpéldány vagy aláírási minta – eredeti;
5. megfelelő személyi okmányok;
6. képviselő távolléte esetén szabályos meghatalmazás fentiek mellé;
7. nyilatkozat arról, hogy a társaságnak nincs jelentős tartozása; illetve ha van, nyilatkozat arról, hogy azt törvényesen kezelik;

Ügyfeleink által megőrzendő, fontos székhelyszolgáltatási iratok a következők:

Az alábbi iratok a székhelyszolgálatot igénybe vevő Ügyfelünk részére fontosak, ezért kérjük ezeket a székhelyszolgáltatási szerződés megkötését követően a cég iratai között megőrizni:
– székhelyhasználati szerződés,
– tulajdonosi befogadó nyilatkozat,
– a székhelyszolgáltató cég befogadó nyilatkozata,
– ingatlan tulajdoni lapja

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket és Érdeklődőinket, hogy a fenti iratok Cégbírósági benyújtása jelenleg nem kötelező, azonban ezen iratok megőrzése szükséges ahhoz, hogy a társaság szükség esetén igazolni tudja a székhelyhasználat jogszerűségét.

Segítünk:

Hétköznap hívható munkatársaink:

Tamás Mária 06-20-589-0900
Ardai Bálint 06-20-476-6105
Leskó Veronika 06-20-571-5710

Székhelyszolgáltató irodánk központi telefonszáma:

 06-1-284-3509
(H-Cs: 9-15.30 óra  P: 9-13 óra)
Azonnali cégalapítás vagy egyéb sürgős esetben hétvégén is hívható telefonszámunk: Ardai Attila 06-20-949-2069

Céghmester székhelyszolgálat, székhelyszolgáltatás – Fontos infó:

Mit jelent pontosan az “extra gondos” székhelyszolgáltatás és miért a Céghmester az egyik legbiztonságosabb székhelyszolgáltató?

Az extra gondos székhelyszolgáltatás komoly képzésben részesült és folyamatos kontroll alatt tartott munkatársakat; valamint minden irodában egységes, olyan ügyviteli rendszert jelent, amely biztosítja, hogy a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cég a kézbesítéstől számított 1 napon belül értesülhet hivatalos küldeményeinek érkezéséről (szolgáltatáscsomagtól függően a tartalmáról is). Az extra gondos székhelyszolgáltatás azt is jelenti, hogy a fontos iratok másolatait – külön utasításra – a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cég könyvelőjének is megküldjük, így biztosabban teljesíthetők a határidőkhöz kötött jogorvoslatok, illetve kötelezettségek. (A levelek, küldemények pontos kezelése az ún. “kézbesítési utasítás”-ban kerül rögzítésre.)

Szerintük a legnagyobb hiba, amit egy székhelyszolgáltató elkövethet ügyfelével szemben:

Ha a székhelyszolgáltató nem gondoskodik arról, hogy az általa átvett végzések, határozatok stb. tartalmáról a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cég még a kézbesítés napján vagy legkésőbb másnap értesülhessen.

A Céghmester azért az egyik legbiztonságosabb székhelyszolgáltató, mert az egységes ügyviteli rendszer csökkenti, sőt majdnem kiküszöböli a hibázási lehetőségeket, ezért a Céghmester hibájából soha sem fordul elő, hogy a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cég idézési időpontot, vagy fontos jogvesztő határidőt (pl. fellebbezési határidő stb.) mulasztana el. Ugyancsak a biztonságos ügyviteli rendszernek köszönhetően a Céghmester székhelyszolgáltatását igénybevevők körében lényegesen kevesebb az adószám törlés, illetve a cég törlése, vagy más a cég ellen indított megszüntetési eljárás.